Koirakoulu

Onko arjessasi jonkinlaisia haasteita koirasi kanssa? Kiristääkö hihna, tai keskustellaanko vastaan tuleville koirille liian äänekkäästi? Älä anna koirallesi ”ongelmakoiran” leimaa, vaan hakeudu koulutukseemme!

”Ongelmakoira” on jokseenkin harhaanjohtava käsite, sillä ihmisen näkökulmasta katsottu koiran ongelmallinen käytös on sille itselleen parhaaksi katsoma tapa, jonka laukaisijana toimii yleensä ihmisen oma epälooginen toiminta.

Koulutuksemme perustuu koirien luontaiseen laumakäyttäytymiseen, sekä toivotun käytöksen vahvistamiseen. Koulutus ei ole mielestäni harrastus vaan tuloshakuista toimintaa, jossa jo muutamalla käyntikerralla on saatava näkyviä tuloksia aikaiseksi. Tärkeää on löytää käyttäytymisen taustalla vaikuttava syy, eikä vain poistaa yksittäisiä oireita.

uutena-12 copy Meillä koirakoulu sisältää:

 • yksilöllisen suunnitelman
 • kirjallisia ohjeita
 • ”kotiläksyjä”
 •  tuloksellisuuden seurantaa
 •  jatkuvaa tukea (mahdollisuus soittaa/laittaa whatssup viestiä kouluttajalle + FB-ryhmä)

Koira on laumaeläin, jonka tulisi saada elää turvallisen lauman kanssa. Mikäli koiran käytöksessä ilmenee haasteita, koiralla on usein stressiä. Stressi näkyy koirassa monella tapaa, mutta ei koskaan positiivisesti. Omistajan tärkeimpiin tehtäviin kuuluu kantaa vastuu. Koiria tulee kohdella koiramaisesti, koiran näkökulmasta katsottuna oikein. Koira ei voi oppia puhumaan ihmisen kieltä ja tästä syystä meidän tehtävänämme on opetella viestimään koiran kanssa.

Hankittaessa koiraa vastuu siirtyy omistajalle, sillä koira ei valitse kotiaan tai puitteitaan. Meidän valinnoistamme riippuu, millainen ympäristö, ruokinta, liikunta, koulutus ja aktiviteetti koiran kehitykseen tulee vaikuttamaan. Olemme vastuussa jopa koiran sosiaalisesta elämästä. Villinä elävät eläimet kykenevät itse vaikuttamaan reviiriinsä, jotta puitteet olisisivat niille itselleen suotuisammat. Lemmikkikoiralla ei ole vastaavaa mahdollisuutta. Tästä syystä meidän tehtävänämme on ymmärtää ja täyttää lajin- ja rodunomaiset tarpeet.

Lisäksi on myös ensisijaisen tärkeää varmistua siitä, että koira on fyysisesti terve. Agressiivisuus on yksi kivun oireista.

Koulutukseni ovat aina yksityistunteja. Jokainen koira on yksilö ja koulutus räätälöidään sen perusteella. Opetan omistajia lukemaan koiraansa sekä hallitsemaan arjen tilanteita. Ennen koulutuksen aloitusta käydään konsultaatiossa, jossa kartoitetaan koiran luonnetta ja käytöksen syitä. Kartoituksessa on perusrunko, jossa jokainen koira huomioidaan yksilönä. Ennakkoon ei tule osata mitään, kartoitukseen ei pidä harjoitella mitenkään. Mukaan tarvitaan vain tavallinen panta tai valjaat sekä tukeva, tavallinen hihna.

Edellä mainitun mukaan suunnitellaan koulutuspaketti. Kerron teoriassa, näytän käytännössä ja katson kun sinä teet. Mukaan voi saada vielä halutessaan kirjalliset ohjeet. Koulutuksen tarkoituksena on ennaltaehkäistä haasteita tai korjata jo syntyneitä käytöshäiriöitä. Ulkopuolisena tahona kouluttaja näkee kokonaiskuvan selkeästi. Kouluttajan kanssa päätavoitteena on onnellinen koira ja tilanteisiin sopivat mielentilat. Toimintamme on koiralähtöistä!

Kouluttajan luokse voi ja kannattaa hakeutua niin pienen kuin suurenkin arkea hankaloittavan asian kanssa. Koulutuksella voidaan korjata esimerkiksi seuraavanlaisia asioita: hihnassa vetäminen, kadulla vastaan tuleville haukkuminen/ sinne päin pyrkiminen/ rauhattomuus, paikalleen jähmettyminen kohdatessa pyörä/ auto/ ihminen/ koira/ kissa, eroahdistus, kodin irtaimiston tuhoaminen, lauman keskinäinen eripuraisuus, toimeentulo muiden koirien kanssa, yhteistyön puutteellinen kehitys, luokse tulo -ongelmat, lapsiin kohdistuva negatiivinen käytös, karkailu, pureminen, käskyjen noudattamattomuus, yleinen hallittavuus, haukkuminen, vinkuminen, varastelu, autossa matkustamis -haasteet, oikean mielentilan ylläpito, oviaukoista sinkomatta ulostulo, sosiaalikasvatus, helpotusta arkeen aran koiran kanssa, kartoittaa aggressiivisuuden syitä, lievittää stressaantuneisuutta, kaikkien ihmisten kumoon rakastaminen, tarpeettoman vahvana esiintyvä vahtivietti, vapaana pito, suhteen parantaminen, jatkuva seurailu, yli innokkuus jne. You name it, I fix it!

Valitettavasti en osaa kertoa yhtä poppakonstia tai kikkaa, käytöksen muokkaaminen on aina kokonaisvaltainen paketti. Koulutukseni aikana on tapahduttava merkittävää positiivista muutosta, vaikkakin se on vasta alku. Annan eväät uuteen, parempaan yhteisymmärryksessä vallitsevaan elämään. Tästä tulee alkaa aika, jolloin suhde ja ymmärrys koiraan syvenee. Varaa aika koulutukseen nettiajanvarauksestamme, puhelimitse tai sähköpostilla. Koulutukseen tulee varata aikaa noin tunti per käynti.

Varaa tuntisi helposti: https://vello.fi/koirapalvelunomad/

Lajikoulutukset 

Koirapalvelu Nomad tarjoaa laaja-alaisesti eri harjoitteita ja harrastusmuotoja!

Nose work

Nose work on laji jossa koira etsii tiettyä hajua ympäristöstä. Nenätyöskentelyharjoitus sopii kaikille koirille ja ohjaajille, eikä aiempaa osaamista tarvita. Nenätyöskentely on koirille luontaista ja rauhoittavaa toimintaa, sekä parantaa suhdetta omistajaan.  Nose work on erinomaista aktivointia ja sitä on helppo toteuttaa pienellä vaivalla! Nenätyöskentely sopii myös pelokkaille koirille, koska harjoitteet ovat yksilösuorituksia.

Koirapalvelu Nomad tarjoaa Nose workkiä:rominanokka

 • yksityistunteina
 • liukuvana valmennuksena

Varaa yksityistuntisi helposti: https://vello.fi/koirapalvelunomad/

Mikä ihmeen liukuva valmennus? Klikkaa tästä!

Meiltä voit hankkia myös nose work -hydrolaatit, sekä hajupurkit itsenäisiin treeneihin!

 

Dobo

Dobo tunnille voivat osallistua kaikki terveet yli 5kk koirat. Tunnille tarvitset mukaan vain tavallisen hihnan ja pannan tai valjaat, sekä herkkuja koiralle. Osaamista ennakkoon ei tarvita! Doboilu vahvistaa koiran sekä ohjaajan lihaskuntoa, liikkuvuutta, tasapainoa, sekä kehonhallintaa. Yhdessä tekeminen parantaa suhdetta ja ennen kaikkea tekee liikunnasta miellyttävää! Dobo harjoitteet tehdään pääosin dobo-pallolla ja -tasapainotyynyillä. Välineiden materiaali on erittäin kestävää ja välineiden muotoilu on suunniteltu juuri koirien kanssa toimimiseen. Kaikki välineet saat lainaan meiltä!temppu je DSC03589
Dobossa on kolmen tyyppisiä liikkeitä:

 • ohjaajan liikkeitä
 •  koiran liikkeitä
 •  yhteisliikkeitä

Koirapalvelu Nomad tarjoaa doboa:

 • yksityistunteina
 • ryhmätunteina
 • kursseina

Varaa tuntisi helposti: https://vello.fi/koirapalvelunomad/

 

Mejä

on lyhenne ”metsästyskoirien jäljestämiskokeesta”, jonka tarkoituksena on selvittää koiran kykyä seurata haavoittuneen riistaeläimen verijälkeä. Mejä voi olla kiinnostava ulkoilmaharrastus sinulle ja takuuvarmaa luontaista toimintaa koirallesi. Se on aivotyötä, joka väsyttää ja rauhoittaa koiraa. Mejä sopii harrastuksena kaikille koirille, mukaan tarvitset vain valjaat muut tarvikkeet saat lainaan meiltä. Olen Mejä-ylituomareiden pätevöittämä Mejä-koetoimitsija. Olen ollut mukana järjestämässä useita mejä-kokeita ja kisaan omien koirieni kanssa voittajaluokassa. Ryhmille tilattujen tuntien ja kurssien sisältö suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Yksityistunnit ja kurssit helpottavat kynnystä osallistua kokeeseen, mutta näihin voi osallistua myös harrastaakseen tätä ihanaa ja vallan riippuvuutta herättävää lajia. Mejäilyyn tarvitset vain valjaat sekä iloisen mielen, muut välineet saat minulta lainaan. 10365869_10152529957063071_7696643843870651075_n Tunnilla opimme mm:

 • Suunnistamaan
 • Toimimaan oppaana kokeessa
 • Tekemään koejälkeä avo- ja voittajaluokassa
 • Opettaa koiraa merkkaamaan makuita paremmin
 • Opettaa koiraa pysymään jäljellä
 • Esitellä tämän lajin omistajalle ja antaa vinkkejä
 • Miten kotona harrastaa
 • Vahvistamaan koiran hajukuvaa
 • Viedä koira ensimmäiselle verijäljelle

Koirapalvelu Nomad tarjoaa mejää:

 • yksityistunteina
 • ryhmätunteina
 • kursseina

Varaa tuntisi helposti sähköpostitse: koirapalvelunomad (ät) gmail.com

 

 

Noutajien rodunomaiset harjoitteet 

Tarjoamme noutajan omistajille oppia, olipa tavoitteena metsästys, kisaaminen tai harrastus. Tuntien hintoihin sisältyy harjoituksissa tarvittavat riistat. Harjoitteisiin voivat osallistua kaikki terveet ja rokotus vaatimukset täyttävät yli 5kk koirat. Tunnille tarvitset mukaan vain tavallisen hihnan ja pannan, sekä herkkuja koiralle. Tunnin sisältö sovitetaan koirakon taitotasoon!lenkkilauma-19 copy

Koirapalvelu Nomad tarjoaa noutajien rodunomaisia harjoitteita:

 • yksityistunteina
 • ryhmätunteina
 • kursseina (taipumuskoe & harjoitteet)

Varaa tuntisi helposti sähköpostitse: koirapalvelunomad (ät) gmail.com

 

Vieheleikki/saalisvietin hyödyntäminen palkkauksessa

Vietin hyödyntäminen leikkinä ja palkkana. Opi leikkimään kuin koira! Koirasi mielestä parhailla palkoilla parempaan suoritukseen ja vietti kestoon. Vinkkejä optimaalisen vireen ylläpitämiseen, parhaaseen mahdolliseen leikkiin ja palkkaamiseen. Leikin hyödyntäminen harjoittelussa.

Treeneihin voivat osallistua kaikki terveet ja rokotus vaatimukset täyttävät yli 5kk koirat. Tunnille tarvitset mukaan vain tavallisen hihnan ja pannan, koiralle mieluisan ”vetolelun”, sekä herkkuja koiralle.laumalenkki-22 copy

Koirapalvelu Nomad tarjoaa vieheleikki tunteja:

 • yksityistunteina 
 • ryhmätunteina
 • kursseina

Varaa tuntisi helposti: https://vello.fi/koirapalvelunomad/

 

Näyttelytreenit

Treenataan käyttäytymistä näyttelyissä, erilaisissa näyttelytilanteissa. Treenataan koiran käsittelyä, seisottamista vapaana, pöydällä tai rodulle tyypillisessä asennossa, liikkumista ryhmässä sekä yksilönä optimaalisen esitystavan löytymiseksi liikkeeseen, myös säkämittaus ja tunnusmerkinnän tarkastus tulee tarvittaessa kyseeseen.

Treeneihin voivat osallistua kaikki terveet ja rokotus vaatimukset täyttävät yli 5kk koirat. Tunnille tarvitset mukaan vain tavallisen hihnan ja pannan tai näyttelyhihnan, sekä herkkuja koiralle.lahtinäyttelyfinal

Koirapalvelu Nomad tarjoaa näyttelytreenejä:

 • yksityistunteina
 • ryhmätunteina
 • kursseina

Varaa tuntisi helposti: https://vello.fi/koirapalvelunomad/

 

 

 

Temppu & kehonhallinta

Temput ovat erinomainen tapa opettaa koiralle keskittymistä sekä vahvistaa koiran ongelmanratkaisukykyä ja ohjaajan sekä koiran välistä yhteistyötä. Lisäksi koiran itsevarmuus kasvaa kehityksen ja onnistumisien myötä. Tekemällä kehonhallinta harjoitteita kehität koiran tasapainoa, koordinaatiota ja lihasten hallintaa.  Syvien, asentoa ylläpitävien lihasten aktivoiminen vahvistaa koiran fysiikkaa ja pienentää tapaturma riskiä! Tärkeintä on hauskanpito ilman suorituspaineita! Tunnille voivat osallistua kaikki terveet, rokotus määräykset täyttävät yli 5kk koirat. Tunnille tarvitset mukaan vain tavallisen hihnan ja pannan tai valjaat, sekä herkkuja koiralle. Osaamista ennakkoon ei tarvita!rallytoko-12 copy

Koirapalvelu Nomad tarjoaa temppuilua & kehonhallintaa:

 • yksityistunteina
 • ryhmätunteina
 • kurssina

Varaa tuntisi helposti:
https://vello.fi/koirapalvelunomad/

 

Halli 

Valaistettu, sähköistetty, kivituhkapohjainen 107m² kylmä halli. Kysy hallia vuokralle yksilötreenaamiseen, treeniryhmille & tapahtumille!
Vuokrattavan tilan mitat 7,6m x 14,1m

Kysele halliamme vuokralle: koirapalvelunomad (ät) gmail.com hallisisä