Hoitolapalvelut

Koirahoitolamme tarjoaa kodinomaista hoitoa ammattitaidolla ja välittäen. Otamme huomioon yksilölliset tarpeet. Ruokimme koirat niiden omalla ruoalla omistajan haluamilla ruokinta-ajoilla sekä huolehdimme lääkityksestä tarpeen vaatiessa. Päivärutiineihin kuuluu kaksi lenkkiä sekä ulkoilua aidatulla alueella joko laumassa tai yksin omaa rauhaa kunnioittaen.
Yksilöidyt ja tilavat n. 4-8m² hoitohuoneet, lisäksi suurempi huone n. 11m² jos hoidon tarve on useammalle koiralle samassa tilassa. Voimme turvallisesti vastaanottaa myös yksilöitä joiden käsittely ja tilat vaativat erikoistoimia, kuten laumanvartijoita, arkoja tai agressiivisia koiria. Meiltä myös tarhapaikka eristettyineen koppeineen ulkokoirille. Ulkotarhoja hoitolalla on 6, tarhojen reunoihin on valettu syvät betonit. Tarhat ovat 1,8m korkeat ja pienimmätkin tarhoistamme ovat 18m².

Hoitolamme sijaitsee maaseudun rauhassa, suurella 2ha tontilla metsien ja peltojen ympäröimänä.
Varaa stressitön ja hiljainen hoitopaikka!

 

Hoitolan vastaanottotiski & käytävät

hoitola-19 hoitola-2
hoitola pt.1-25 hoitola pt.1-14hoitola-17 hoitola-18

Violetti huone
Pinta-ala 8,16m²
Sängyn koko: 90cm x 200cm
hoitola-4

Sininen huone
Pinta-ala 8,16m²
Sängyn koko: 90cm x 200cm
hoitola-6

Vihreä huone
Pinta-ala 8,16m²
Sängyn koko: 90cm x 200cm
DSC02920

Keltainen huone
Pinta-ala 4,20m²
Sängyn koko: 50cm x 200cm
hoitola-15

Oranssi huone
Pinta-ala 4,20m²
Sängyn koko: 50cm x 200cm
hoitola-5

Punainen huone
Pinta-ala 3.80m²
Sängyn koko: 50cm x 188cm
hoitola-13

Laumahuone
Pinta-ala reilu 11m² omalla sisäänkäynnillä!
Sängyn koko: 90cm x 200cm
hoitola-7
hoitola-10
hoitola-3
hoitola-14

 

Laumahoito koulutuksen läpi käynneille

Laumahoitoon tulevat koirat asuvat kotonamme niin kuin omat koiramme, laumahoidossa oleva koira laumautuu siis meidän omien koiriemme kanssa. Laumaamme kuuluu narttuja sekä uroksia, monen ikäisiä. Laumassamme hallitsee järjestys & sopu, jokainen lauman jäsen tietää paikkansa. Kysy lisää laumahoito mahdollisuudesta soittamalla!

 

Kolmas vieroitus

Mikä on kolmas vieroitus? Saadaksemme vastauksen tähän aloitetaan alusta. Emä vieroittaa luonnollisesti pennut 6-7viikon iässä, tämä tapahtuu vaiheittain. Kun pennuille kasvaa hampaat emä jo kivunkin vuoksi vähentää imettämistä. Toinen hyvä esimerkki emän pennuilleen tarjoamasta vieroituksesta on kulmahampaan esittely pennulle, kun pentu pissaa pesään. Näin emä viestii pennulle jo varhaista sisäsiisteys kasvatusta. Emä hoitaa usein vieroittamisen niin mallikkaasti ja vähäeleisesti että, etenkin hurmioitunut pennun katsoja joka viettää pentulaatikon ympärillä vain tunteja, ei huomaa tätä tuiki tavallista ja tärkeää vaihetta. Emän vieroituksen jälkeen pentu jää asumaan, turvalliseen ympäristöön sisarustensa kanssa ja näin oppii ensimmäiset itsenäistymisen elkeet. Viimeistään tässä vaiheessa pentu oppii ulostamaan ilman emon apua, sekä syömään kiinteää ruokaa. Toki kaikki tämä tapahtuu vähitellen, eikä emän pääsemistä pentujensa luokse saa milloinkaan estää.

Toinen vieroittuminen tapahtuu 7-8 viikon iäsässä kun pentu muuttaa kasvattajalta, uuteen kotiin. Tässä vaiheessa on toki erittäin tärkeää, luoda pennulle turvallinen ympäristö, luoda suhde koiraan ja kertoa rajat rakkaudella. Jo 10-12 viikkoinen pentu havainnoi reippaana maailmaa ja hakee paikkaansa siinä. Usein aika kuluu ja emme huomaa kuinka nopeasti pennusta tuli nuori koira.

Kolmas vieroitus on vaihe joka tarkoittaa pennun siirtymistä itsenäiseen elämään. Aikaa jolloin koiran itsenäinen toiminta astuu kuvaan. Tämä on vaihe josta on suunnattomasti hyötyä koiran kasvulle ja henkiselle kehitykselle. On verrattavissa nuorten leireihin esim. rippikoulu. Kolmannen vieroituksen tarkoitus on tuoda esille koiran oma toimintakyky & opettaa ratkaisemaan tilanteet omalla päättelykyvyllä. Kolmas vieroitus tarkoittaa siis 8-15kk koiran sijoittamista toiseen laumaan viikoksi mielellään kahdeksi. Vieroitukseen koira olisi hyvä laittaa kiihkeimpien hormooni höyryjen jälkeen esim nartut ensimmäisen juoksun jälkeen. Jotta toiseen laumaan sijoittamisesta olisi hyötyä on lauman oltava vakaa, turvallinen & laumahierarkialtaan kunnossa. Koira ei normaalissa ymäristössään kohtaa asioita ilman perheen vanhempien koirien tai omistajan tukea. Pahimassa tapauksessa koira oppii ei toivottuja käytös malleja kaupan päälle. Jos koira ei saa näitä tärkeitä kokemuksia uudet asiat ja vieraat ympäristöt voivat jatkossa aiheuttaa stressiä ja ongelmia. Kun koira sijoitetaan vieroittumaan toiseen laumaan on sen käytettävä omaa päättelykykyä ja aikuistuttava. Laumaan tullessaan sen on löydettävä paikkansa tullakseen osaksi laumaa. Samalla koira oppii kommunikoimaan mahdollisimman monien yksilöiden kanssa. Koiralle jää myös elinikäinen hyöty opeistaan uusien asioiden kohtaamisessa. Kolmannen vieroituksen avulla eri rodut ja hyvinkäyttäytyvät, ihmisen laumanjohtajakseen mieltävät avoimet yksilöt voivat siirtää toivottavia käytösmalleja koiraasi.

Olemme hoitolalla varautunut kattavasti moneen vaivaan!

49748539_2252688091450535_8940073331130892288_n

Lisäpalvelut hoitojakson yhteydessä

Koirien pesu & kuivaus 15-25€

Kynsienleikkaus hoitola 8€

Korvin puhdistus hoitola 5€

Trimmaus (erittäin likaisista tai takkuisista koirista perimme 15€ lisätyö hinnan) 35€

Alusvillan poisto koneellisesti puhaltamalla 30€

 

Meillä on mahdollista luettaa siru.

hoitola pt.1-28

Maksun voi suorittaa kortilla tai käteisellä paikan päällä, sekä ennakkolaskulla sähköpostitse. Huomioithan että hoitomaksun tulee olla kokonaan maksettuna viimeistään sillä hetkellä, kun koira tuodaan hoitoon.

Koirien hoitoon tuominen ja hakeminen sovitusti, tuonti ja haku 10-18 välisenä aukioloaikanamme. Hoitolalla rauhoitetut kellonajat ovat aukioloaikojemme ulkopuolella. Erikseen sovittaessa poikkeustilanteissa voimme sopia tuonti- ja hakuajan myös aamuisin kello 8-10, sekä iltaisin kello 18-20 välisinä aikoina 20€ lisähintaan.

Perumattomasta ajasta velotamme täyden hinnan. Varattu hoitojakso tulee perua 7 vrk ennen hoitojakson alkamista.

Hoitolasopimus <——  klikkaamalla näet hoitolamme sopimusehdot

Hoitolan käytäntöjä <—— infoa & vastauksia kysymyksiin

Hoitolamme vastaanottaa lahjoituksena:

-10-15cm paksua petauspatjaa
-frotee pyyhkeitä
-aluslakanoita 90-120cm sänkyihin
-pussilakanoita
-peittoja

Valitettavasti emme kerkeä noutaa lahjoituksia, niitä voi toimittaa Jumalniemen Pentikille 🙂